Díjeső az ünnepségen | 2016.08.20

20160820Sarkadon mintegy százötven-kétszáz jelenlévő előtt, a színültig megtelt római katolikus templomban rendezték meg a magyar államalapítás emlékére a városi ünnepséget augusztus 20-án reggel, melyen gazdára találtak az önkormányzat elismerései.

Idén a legrangosabb városi jutalmat, a Sarkadért díjat ketten érdemelték ki: dr. Vass György önkormányzati képviselő, alpolgármester, illetve Tóth János vállalkozó, az Éden-tó Szeszfőzde Bt. tulajdonosa.

Karsai Károly római katolikus diakónus beszédében szólt Szent Istvánról, mint keresztény királyról, aki népét arra a keskeny útra irányította, melyen az evangélium értékei vezetnek. Szent István nem számításból, hanem abból a meggyőződéséből tett így, hogy azzal Isten akaratát teljesíti, ezzel a magyar nép szolgálatába állt. A migrációról is szót ejtett, és azt mondta: ahhoz, hogy a magyar megmaradó közösség legyen, fontos a hűség Istenhez, a hazához, és meg kell tanulni megbocsátani.

Azt követően, hogy a sarkadi egyházi vezetők – Karsai Károly római katolikus diakónus, Koncz Zsolt és Futó Zoltánné református lelkészek, illetve Matuz József baptista lelkipásztor – megszentelték a város első kenyerét, illetve Karsai Károly meg is szegte azt, a jelenlévők között több kis cipót osztottak ki. Ezt követően találtak gazdára a városi kitüntetések.

297145_sarkad_aug20

Sarkadért díjat kapott tehát dr. Vass György és Tóth János. Sarkad Város Sportjáért kitüntetést érdemelt ki idén a Sarkadi Lendület 2010 Tenisz és Sportegyesület vidékbajnok leánycsapata – Beer Jázmin, Juhász Dorisz, Révész Anna – és Kovács Zoltánné Tankó Edit, a Sarkadi Kinizsi LE elnöke. Sarkad Város Oktatásáért elismerést vehetett át Boldogh Ambrusné óvodapedagógus. Sarkad Város Kultúrájáért díjat kapott a Garage Beat Band zenekar – Molnár Katalin, Boros Sándor, Karkus Csaba, Pásztor Jácint, Jánki Zoltán Richárd – és Gyetvai Zoltán nyugdíjas. Sarkadi Egészségügyért kitüntetést vehetett át Juhászné Sárosi Erzsébet, a bölcsőde vezetőhelyettese és dr. Fábián Zoltán fogszakorvos. Sarkad Város Közszolgálatáért jutalmat vehetett át Czeglédi Károly nyugdíjas és Farkas Gábor közalkalmazott.

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/dijeso-az-unnepsegen-679835/